e-fiets naar werk of school!

Zonder al te grote inspanningen licht en soepel je fietstochten afleggen? Elektrisch fietsen een oplossing voor jong en oud. Vooral wie elke dag de fiets op wil, kiest steeds vaker voor een elektrische fiets.

Meestal wordt de e-fiets genomen om de auto te laten staan. Logisch, je vermijdt files en hoeft niet op zoek naar parkeerplaatsen. Bovendien kom je niet bezweet aan op het werk of op school. Terwijl je ondertussen ook het milieu een dienst bewees: een elektrische fietsrit naar de winkel belast het milieu de helft minder dan een autorit, en je maakt géén lawaai en stoot géén uitlaatgassen uit.

Maar eerlijk is eerlijk: een elektrische fiets is niet voor de volle honderd procent klimaatneutraal. De stroom in de accu moet natuurlijk opgewekt worden. Maar door elektrisch te fietsen stoot je per kilometer wel tweehonderd keer minder CO2 uit dan een middelgrote auto.

Zin om elektrisch te fietsen? Slimme zet, want dan leg je langere fietstochten eens zo vlot af. De accu geeft je tijdens de hele rit een duwtje in de rug.
Enkele tips die het elektrisch fietsen nóg vlotter laten verlopen:

  • Zorg voor de juiste bandenspanning, want zo bereik je de beste actieradius.
  • Schakel zuinig: start met een lage versnelling en trap zelf nog wat bij. Schakel pas hoger wanneer je al wat vaart haalt.

(bron: www.batavus.be)

Wil je meer weten over ons aanbod elektrische fietsen? Informeer je hier over de verschillende modellen en kom eens langs voor een gesprek over onderhoud en garantie.

1 opmerking:

  1. lk ben altijd content met mijn batavus de beste fiets te wereld
    MVG Konneh

    BeantwoordenVerwijderen